INTER
INTER is geworteld in vijf kernwaarden – Transparantie & Democratie, Duurzaamheid & Milieu, Diversiteit & Inclusiviteit, Onderwijskwaliteit, en Mentale Gezondheid & Studentenwelzijn. Wij zetten ons in voor positieve verandering binnen onze universitaire gemeenschap en daarbuiten. Om dit te bereiken, streeft onze partij ernaar om de stem van studenten te versterken en ervoor te zorgen dat besluitvormingsprocessen aan de universiteit transparant en toegankelijk zijn. We betrekken studenten actief bij onze initiatieven, onder andere door het organiseren van evenementen zoals Studentenfora, waar deelnemers hun zorgen kunnen delen over de universiteit en haar beleid. Onze partij hecht veel waarde aan het bevorderen van een inclusieve campusomgeving. Iedereen aan de Universiteit van Amsterdam moet zich gewaardeerd voelen, ongeacht hun achtergrond of identiteit. Daarom is het een hoofddoel van INTER om elke vorm van discriminatie op de campus tegen te gaan. Tegelijkertijd moeten alle studenten gelijke kansen hebben om academisch uit te blinken zonder hun welzijn daarvoor op te offeren. Zowel de fysieke als mentale gezondheid van studenten hebben prioriteit. Wij streven er dan ook naar om een ondersteunende omgeving te creëren waarin studenten academisch kunnen floreren én hun mentale en fysieke gezondheid kunnen waarborgen.
Klik hieronder op een stelling om de uitleg van de partij te bekijken.
De UvA moet de banden met fossiele brandstofbedrijven zoals Shell verbreken
Eens
Vorig jaar werd de beoordeling van externe samenwerkingen overgedragen aan een onafhankelijke commissie die toezicht houdt op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de UvA, waaronder haar duurzaamheidsbeloften. Alle samenwerkingen — inclusief met Shell — moeten transparant en grondig worden geëvalueerd.
In het geval van Shell gaat INTER ervan uit dat substantiële samenwerking met Shell haaks zou staan op de duurzaamheidsdoelen van de UvA. Daarnaast stelt INTER dat de universiteit zich niet moet lenen voor mogelijke vormen van greenwashing. Om dit goed te waarborgen, moet de rol van de onafhankelijke toezichthoudende commissie worden versterkt.
De kantine moet worden gedeprivatiseerd.
Zeer eens
Het terugbrengen van de kantine onder publieke aansturing zorgt ervoor dat de Universiteit van Amsterdam prioriteit geeft aan betaalbaarheid, duurzaamheid en het welzijn van studenten boven winst. Een publiek beheerde kantine kan beter inspelen op de behoeften en waarden van de universitaire gemeenschap, met gezondere, ethisch verantwoorde en cultureel inclusieve voedselopties. Deprivatisering is een noodzakelijke stap naar een rechtvaardigere campus.
Toelating tot opleidingen met een beperkte studentencapaciteit moet gebaseerd zijn op een selectieprocedure in plaats van willekeurige selectie via een lotingsysteem
Zeer eens
Wij zijn het er volledig mee eens dat toelating tot opleidingen met een beperkte capaciteit via een selectieprocedure moet plaatsvinden, in plaats van via een lotingssysteem. Een selectieprocedure stelt universiteiten in staat om te kijken naar motivatie, geschiktheid en prestaties van de aanmelders, waardoor de meest gemotiveerde en geschikte studenten kunnen worden toegelaten. Dit bevordert niet alleen de onderwijskwaliteit, maar creëert ook een meer toegewijde en competitieve leeromgeving. Een lotingssysteem daarentegen ondermijnt de meritocratische uitgangspunten die leidend zouden moeten zijn bij universitaire toelating.
De universiteit moet prioriteit geven aan een actief diversiteitsbeleid en het opnemen van decoloniale perspectieven in het curriculum
Zeer eens
INTER heeft altijd sterk gepleit voor een diverse en brede literatuur aan de UvA. Door geen dekoloniale perspectieven en stemmen van minderheden op te nemen, kunnen UvA-studenten geen volledig en compleet onderwijs ontvangen zoals de universiteit behoort te bieden.
De UvA moet investeren in meer toegankelijkheid voor studenten met een functiebeperking, zoals geleidelijnen voor mensen met een visuele beperking
Zeer eens
Investeren in toegankelijkheid voor studenten met functionele beperkingen is essentieel voor het creëren van een inclusieve en rechtvaardige leeromgeving aan de UvA. Maatregelen zoals geleidelijnen voor mensen met een visuele beperking en het bevorderen van bewustwording en gevoeligheid onder personeel en medestudenten zorgen ervoor dat alle studenten zich op de campus kunnen bewegen, toegang hebben tot faciliteiten en volledig kunnen deelnemen aan het academische en sociale leven. Dit draagt bij aan de inzet van de universiteit voor diversiteit en gelijke kansen.
Om de groei van de universiteit in te perken zouden Nederlandse taalcursussen een verplicht onderdeel van alle opleidingen moeten zijn
Oneens
Wij zijn het er niet mee eens dat Nederlandse taalcursussen verplicht moeten worden gesteld in alle opleidingen om de groei van de universiteit af te remmen. Hoewel we het ermee eens zijn dat de UvA duurzame groei in het oog moet houden om kwalitatief hoogstaand onderwijs te kunnen blijven bieden aan Nederlandse inwoners, heeft internationalisering de universiteit ook academische voordelen en wereldwijde erkenning gebracht. Verplichte Nederlandse cursussen lopen het risico tijd en aandacht te verliezen van de internationaal geaccrediteerde curricula die zowel lokaal als internationaal talent aantrekken. We erkennen echter de waarde van Nederlandse taalvaardigheid voor integratie en inzetbaarheid. Daarom pleiten we ervoor om de toegang tot vrijwillige, betaalbare cursussen Nederlands te vergroten in plaats van een verplichte eis op te leggen.
De universiteit moet het aantal internationale studenten mogen beperken
Oneens
Wij zijn het er volledig mee oneens dat de universiteit het aantal internationale studenten zou mogen beperken. Internationale studenten verrijken de academische gemeenschap, brengen diverse perspectieven in en dragen bij aan de wereldwijde reputatie van de UvA. Het beperken van hun aantal zou het internationale karakter van de universiteit verzwakken, de academische kwaliteit aantasten en een uitsluitende boodschap afgeven. In plaats van toegang te beperken, moet de universiteit inzetten op duurzame groeistrategieën die de kwaliteit waarborgen én diversiteit en inclusie omarmen.
Het bijwonen van hoorcolleges/werkcolleges moet verplicht worden gesteld
Neutraal
INTER is van mening dat dit een kwestie is die per faculteit verschilt. Werkcolleges en seminars verlopen per opleiding anders en hebben een verschillende mate van belangrijkheid. Toch is INTER ervan overtuigd dat de UvA over het algemeen meer vertrouwen moet hebben in haar studenten, die er vrijwillig voor kiezen om hier te studeren en collegegeld te betalen. Het verplicht stellen van aanwezigheid bezorgt studenten die door ziekte, werk of andere ongemakken een seminar of werkgroep moeten missen, onnodig stress. De aanwezigheidsplicht mag studenten die de academische kwalificaties en motivatie hebben om hun studie af te ronden nooit in de weg staan. Het verminderen van de gevolgen van het missen van de aanwezigheidsplicht is daarom proportioneler.
Wij geloven in actieve betrokkenheid bij de lesstof, maar op een manier die aansluit bij het leven van studenten en die voor hen beheersbaar is, in plaats van louter aanwezigheid in een collegezaal.
De UvA moet ernaar streven om een breder scala aan ideologische perspectieven in haar curricula op te nemen
Eens
De UvA zou altijd moeten streven naar het waarderen van academische vrijheid en vrijheid van meningsuiting. Een breder scala aan ideologische perspectieven stelt studenten in staat hun eigen standpunt te ontwikkelen over het onderwerp dat ze bestuderen. Het begrip academische vrijheid wordt echter soms misbruikt om schadelijke of discriminerende opvattingen te legitimeren. INTER ondersteunt een evenwichtige aanpak die de academische vrijheid verdedigt en tegelijkertijd de toewijding van de universiteit aan inclusiviteit en respect hoog houdt.
De UvA moet problemen als systemische overbelasting en slechte arbeidsomstandigheden onder haar docenten aanpakken door meer vaste contracten te geven
Zeer eens
Wij zijn het er volledig mee eens dat de UvA structurele overbelasting en slechte arbeidsomstandigheden onder docenten moet aanpakken door meer vaste contracten aan te bieden. De huidige situatie, waarbij veel docenten jarenlang in onzekerheid verkeren met tijdelijke aanstellingen — vaak tot wel vier jaar of langer — is onhoudbaar en oneerlijk. Dit leidt tot stress, burn-out en verlies van waardevol academisch talent. Vaste contracten bieden stabiliteit, erkennen langdurige inzet en zijn essentieel voor goed onderwijs en een gezonde academische werkomgeving.
Opleidingen moeten zelf kunnen beslissen of ze in het Nederlands of in het Engels lesgeven
Eens
De voertaal die het best past bij een vak, kan en moet worden bepaald door degenen die direct bij het onderwijs betrokken zijn.
De UvA moet zich houden aan de ethische beoordeling door haar onafhankelijke commissie over samenwerkingsverbanden met derden, waaronder het verbreken van de banden met instellingen die medeplichtig zijn bevonden aan mensenrechtenschendingen
Zeer eens
De UvA heeft de verantwoordelijkheid om mensenrechten en academische integriteit te waarborgen. Wanneer haar eigen onafhankelijke ethische commissie externe samenwerkingen aanduidt als medeplichtig aan mensenrechtenschendingen, moet de universiteit krachtig optreden. Naleving van deze beoordelingen garandeert transparantie, verantwoordelijkheid en een principiële houding in mondiale kwesties — waarden die noodzakelijk zijn om te verdedigen.
Het college van bestuur van de universiteit moet via een open verkiezing worden gekozen door de studenten en werknemers
Neutraal
Open verkiezingen voor het college van bestuur zouden de democratische verantwoording kunnen versterken en studenten en medewerkers een grotere stem geven in het leiderschap van de universiteit. Tegelijkertijd zijn er zorgen over de vraag of zulke verkiezingen wel de meest geschikte kandidaten opleveren om een complexe organisatie als de universiteit te besturen. INTER pleit daarom voor een gebalanceerd model dat meer participatie en democratisering mogelijk maakt, bijvoorbeeld via gedeeltelijke verkiezingen of versterkte inspraakmogelijkheden, terwijl ook professionele geschiktheid en toezicht gewaarborgd blijven.
De universiteit heeft onvoldoende toegankelijke genderneutrale toiletten.
Eens
INTER staat voor inclusie aan de UvA. Genderneutrale toiletten moeten op alle campussen beschikbaar zijn zodat alle studenten en medewerkers zich comfortabel en veilig kunnen voelen.
Alle hoorcolleges moeten online beschikbaar zijn voor iedereen
Zeer eens
INTER gelooft dat online beschikbare colleges de universiteit inclusiever zouden maken voor studenten met leerstoornissen die in de klas worden afgeleid en daardoor geen even hoog onderwijsniveau kunnen behalen als hun medestudenten. Dit helpt ook studenten die door ziekte, werk of andere omstandigheden een college moeten missen. Dit kan gedaan worden vlak voor de tentamenweek of direct na het fysieke college, afhankelijk van het vak. Bovendien is de infrastructuur om deze dienst aan te bieden al aanwezig, wat betekent dat er geen extra kosten zijn voor de UvA. Dit maakt de implementatie van dit proces niet alleen haalbaar, maar ook zo snel mogelijk uitvoerbaar.
Er moet meer geïnvesteerd worden in interdisciplinair onderwijs (zoals honours, PPLE of IIS programma's)
Zeer eens
Interdisciplinair onderwijs wordt steeds waardevoller in een steeds complexere wereld! Het verbinden van inzichten en perspectieven uit verschillende disciplines – bijvoorbeeld via interdisciplinaire programma's zoals PPLE en IIS – versterkt de academische vorming aan de UvA. Zowel interdisciplinair leren als focussen op één discipline moet mogelijk blijven. Kansen om interdisciplinair onderwijs te versterken en verder te ontwikkelen moeten worden benut.
De UvA moet meer nadruk leggen op het beschermen en bevorderen van academische vrijheid
Eens
Academische vrijheid is een kernprincipe van onze organisatie, waardevol en cruciaal voor ons onderwijs. Het heeft dan ook onze steun en kritische analyse nodig. Academische vrijheid, die open onderzoek en kritisch denken beschermt tegen invloeden van buitenaf, is een kernprincipe en een vereiste voor goede academici. Tegelijkertijd erkennen we dat de UvA al sterke wettelijke bescherming biedt. Het begrip academische vrijheid kan daarom soms worden misbruikt om schadelijke of discriminerende standpunten te legitimeren. INTER ondersteunt een evenwichtige aanpak die de academische vrijheid verdedigt en tegelijkertijd de toewijding van de universiteit aan inclusiviteit en respect hoog houdt.
Het bindend studieadvies (BSA) moet worden afgeschaft
Neutraal
INTER vindt dat het BSA met meer soepelheid moet worden toegepast. In sommige opleidingen mag een student voor slechts één vak per jaar zakken om een positief BSA te ontvangen. Dit kan zwaar zijn, vooral voor studenten die moeten wennen aan een andere studiemethode (zoals de overgang van de middelbare school), kampen met persoonlijke of mentale problemen, of tot de conclusie komen dat de gekozen studie niet bij hen past. Aan de andere kant kan het behalen van minder dan de helft van de studiepunten erop wijzen dat een student meer tijd en voorbereiding nodig heeft dan zijn of haar medestudenten, en dat het academische traject baat heeft bij het herhalen van vakken om weer op hetzelfde niveau te komen. Daarom vindt INTER dat het BSA als een van de instrumenten mag blijven bestaan om studievoortgang te meten, maar dat het met meer soepelheid en flexibiliteit toegepast moet worden in individuele gevallen.
De politie bellen is een gepaste reactie om met studentenprotesten en -demonstraties aan de universiteit om te gaan
Oneens
Wij zijn het er niet mee eens dat het inschakelen van de politie een standaard of directe reactie moet zijn op studentenprotesten en demonstraties aan de universiteit. Vreedzaam protest is een fundamenteel democratisch recht en een belangrijke vorm van studentenzeggenschap binnen een academische gemeenschap. Het betrekken van de politie bij niet-gewelddadige situaties vergroot onnodig de spanningen, ondermijnt het vertrouwen tussen studenten en de universiteit, en kan leiden tot onderdrukking van vrije meningsuiting. Politie-inzet moet alleen als laatste redmiddel worden overwogen in gevallen van daadwerkelijk geweld, lichamelijke schade of ernstige vernielingen. De universiteit moet de voorkeur geven aan dialoog, de-escalatie en bemiddeling boven dwang: wij willen bescherming, geen reactie.
De UvA moet krachtig stelling nemen tegen de bezuinigingen van de overheid op het hoger onderwijs
Zeer eens
INTER gelooft dat onderwijs de sleutel is tot een sterke samenleving. Elke bezuiniging op het hoger onderwijs is een directe bezuiniging op het welzijn van de samenleving. INTER verzet zich tegen bezuinigingen op het hoger onderwijs, omdat deze leiden tot minder kansen voor studenten en minder maatschappelijke ontwikkeling.
De Numerus Fixus (een beperking van het aantal toegelaten studenten) moet worden gebruikt om de groei van de universiteit te stoppen
Neutraal
Numerus fixus kan worden gebruikt als instrument om de academische strengheid te handhaven. Dit betekent niet dat de groei van de universiteit wordt gestopt. INTER staat voor een evenwicht tussen open en numerus fixus-opleidingen om een toegankelijke universiteit te garanderen voor alle aankomende studenten. Bovendien is INTER van mening dat de numerus fixus alleen moet worden gebruikt als instrument om de hoge academische standaarden te handhaven, en dat dit niet mag leiden tot bevoordeling van specifieke groepen studenten. Daarom pleit INTER ervoor dat de UvA een tutoringsysteem invoert (bijvoorbeeld door de studentambassadeurs) dat aankomende studenten helpt bij het voorbereiden van de vereiste documentatie voor de selectieprocedure. Dit systeem zorgt ervoor dat iedereen een gelijkere kans krijgt om tot de opleiding te worden toegelaten op basis van eigen verdiensten en motivatie, in plaats van externe factoren.
Vreedzame bezettingen moeten worden beschouwd als een legitiem protestmiddel aan de universiteit
Zeer eens
Wij zijn het er volledig mee eens dat vreedzame bezettingen moeten worden erkend als een legitieme vorm van protest aan de universiteit. Zolang demonstraties geweldloos blijven en de veiligheid van anderen niet in gevaar brengen, vormen ze een krachtige en historisch erkende vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid. Universiteiten zijn plekken voor kritisch denken, dialoog en activisme; vreedzame bezettingen tonen de betrokkenheid van studenten bij urgente maatschappelijke en institutionele kwesties. Dergelijke acties moeten worden beantwoord met openheid en dialoog, niet met repressie.
De UvA moet banden met Israëlische instellingen verbreken
Eens
Het was een cruciale eerste stap om de ethische aspecten van samenwerkingen met derden te laten beoordelen door een onafhankelijke commissie die toezicht houdt op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de UvA. Het besluit om de banden met de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem te verbreken op basis van het advies van de onafhankelijke commissie laat zien dat dit proces effectief en verantwoord kan zijn. Nu moeten alle betrokken samenwerkingen, inclusief andere samenwerkingsverbanden met Israëlische instellingen, ook worden geëvalueerd. Het allerbelangrijkste is transparantie over het besluitvormingsproces, waarbij de betrokkenheid van studenten cruciaal is.
De UvA zou studenten moeten betrekken bij langetermijnplannen voor studieruimten en onderwijsfaciliteiten in lijn met de verwachte veranderingen in de studentenpopulatie
Eens
Aangezien de UvA-gemeenschap actief wordt gevormd door studenten, zorgt studentbetrokkenheid bij de langetermijnplanning van studieplekken ervoor dat de universiteit beter aansluit op de behoeften van studenten. Tegelijkertijd moeten de daadwerkelijke plannen worden uitgewerkt door deskundigen op het betreffende terrein.
Alle voedingsopties op campus zouden standaard plantaardig moeten zijn
Eens
Het prioriteren van plantaardige voedingsopties is een zinvolle stap in de richting van duurzaamheid en het verkleinen van de CO2-voetafdruk van de universiteit. Door plantaardige maaltijden de norm te maken, kunnen we gezondere en milieubewustere keuzes stimuleren en tegelijkertijd de prijzen verlagen.
Studenten- en Ondernemingsraden moeten het laatste woord hebben bij beleidsbeslissingen.
Eens
Door studenten- en medezeggenschapsraden meer beslissingsmacht te geven, krijgen degenen die het meest worden beïnvloed door het beleid van de universiteit ook daadwerkelijk een stem in het vormgeven daarvan. Deze groepen brengen waardevolle inzichten vanuit de praktijk mee en kunnen de universiteit beter verantwoording laten afleggen aan haar gemeenschap. Samenwerking met het bestuur en experts blijft belangrijk, maar het versterken van deze raden draagt bij aan een democratischere, transparantere en responsievere universiteit. Dit is een stap richting gedeeld bestuur, zonder andere belanghebbenden uit te sluiten
De UvA moet op elke campus gratis menstruatieproducten aanbieden
Zeer eens
Het afgelopen jaar heeft de UvA vooruitgang geboekt wat betreft de distributie van gratis menstruatieproducten in haar faciliteiten. Desondanks is er nog veel ruimte voor verbetering. De verdeling van deze producten is ongelijk tussen de campussen en INTER streeft ernaar voldoende producten op elke campus beschikbaar te stellen om het welzijn en de hygiëne van elke student in nood te verbeteren.
Het is de verantwoordelijkheid van de overheid om studenten mentale ondersteuning te bieden. Daarom zou de universiteit hier geen extra middelen aan moeten besteden
Zeer oneens
INTER is het niet eens met de stelling dat universiteiten niet moeten investeren in mentale gezondheidszorg voor studenten. Hoewel de overheid hierin een belangrijke rol speelt, heeft de universiteit een directe verantwoordelijkheid om een gezonde leeromgeving te creëren. Problemen met mentale gezondheid hebben invloed op studieresultaten, uitval en het algehele welzijn van studenten—terreinen waarvoor de universiteit direct verantwoordelijk is. Alleen vertrouwen op externe ondersteuning is onvoldoende; de UvA moet ook middelen inzetten voor toegankelijke, tijdige en effectieve mentale gezondheidsdiensten voor studenten. INTER staat voor het prioriteren van studentenwelzijn.
Studenten die een honourstraject willen volgen, moeten dat kunnen doen op basis van hun motivatie, ongeacht hun cijfers
Eens
Voor buitengewoon gemotiveerde studenten zouden honoursprogramma's toegankelijker moeten zijn en meer flexibiliteit moeten bieden wat betreft cijfers. INTER erkent echter dat honoursprogramma's bedoeld zijn als kleinschalige, intensieve extra uitdagingen. Vaak is er al veel vraag naar honoursprogramma's. De cijfervereisten zouden daarom meestal de belangrijkste bepalende factor moeten blijven. Bovendien helpen cijferdrempels ervoor te zorgen dat studenten academisch voorbereid zijn om de extra werkdruk aan te kunnen, wat zowel hun welzijn als de kwaliteit van de honoursprogramma-ervaring ten goede komt.
Alle bestuursleden van studieverenigingen moeten gelijke financiële ondersteuning krijgen van de universiteit
Oneens
Wij zijn het er niet mee eens dat alle bestuursleden van studieverenigingen automatisch gelijke financiële ondersteuning van de universiteit moeten krijgen. Hoewel alle bestuursleden waardevol werk verrichten, verschillen de verantwoordelijkheden, tijdsinzet en impact aanzienlijk per functie en vereniging. Financiële ondersteuning moet eerlijk worden verdeeld, maar gebaseerd zijn op criteria zoals werkdruk, grootte van de vereniging en het niveau van activiteit, zodat middelen terechtkomen waar ze het meest nodig zijn en het meest verdiend zijn.
De leiding van de UvA moet zich krachtig verzetten tegen beleidsplannen van de regering om het aantal internationale studenten te beperken
Zeer eens
Wij zijn het er volledig mee eens dat het UvA-bestuur zich krachtig moet verzetten tegen beleidsplannen van de overheid om het aantal internationale studenten te verminderen. Internationale studenten zijn essentieel voor de academische kwaliteit, de wereldwijde reputatie en de culturele diversiteit van de universiteit. Een vermindering ondermijnt het open en internationale karakter van het Nederlandse hoger onderwijs. De UvA moet een duidelijk standpunt innemen ter verdediging van inclusief, hoogwaardig en wereldwijd verbonden onderwijs.
De huidige huisregels van de UvA moeten worden aangepast zodat studenten zich politiek, cultureel en sociaal volledig kunnen uiten
Eens
De voorgestelde wijzigingen in de huisregels van de UvA dit jaar — waaronder een verplichte identificatieplicht op de campus, een algeheel verbod op ‘verstoring’, en het automatisch aanmerken van alle bezettingen als niet-vreedzaam — staan volgens een juridisch advies van advocatenkantoor Prakken d’Oliveira mogelijk op gespannen voet met Nederlands en internationaal recht. Bovendien lijken deze regels ten onrechte gericht op het beperken van de volledige vrije politieke, culturele en sociale expressie van studenten, in het bijzonder het recht op protest. INTER eist daarom dat deze voorgestelde wijzigingen worden ingetrokken en dat het recht van studenten op protest en vrije meningsuiting wordt gegarandeerd binnen de grenzen van geweldloosheid, fysieke veiligheid en het voorkomen van ernstige schade aan eigendommen.
De universiteit moet stoppen met het voorrang geven aan studenten van buiten de EU met betrekking tot de door de universiteit beschikbaar gestelde studentenhuisvesting
Neutraal
INTER ziet het in de eerste plaats als de verantwoordelijkheid van de universiteit om huisvesting voor iedereen te faciliteren. De crisis op de woningmarkt in Amsterdam treft iedereen, ongeacht of ze Nederlander, EU-burger of niet-EU-burger zijn. We eisen daarom dat de UvA, als ze zelf geen huisvesting mag aanbieden, een veilig en betrouwbaar huisvestingsplatform opbouwt dat studenten die op zoek zijn naar huisvesting samenbrengt met verhuurders, aanbieders van studentenhuisvesting en andere studenten die op zoek zijn naar een kamergenoot. Dit gezegd hebbende, erkennen we de specifieke uitdagingen voor EU- en niet-EU-burgers, zoals het niet kunnen bijwonen van bezichtigingen van appartementen of de noodzaak om vooraf een adres voor een langere periode te hebben voor de visumaanvraag. Daarom zien we de noodzaak van extra ondersteuning voor niet-EU-burgers om de UvA als internationale ontmoetingsplaats en uitwisselingsplaats buiten de EU te behouden.
De UvA zou meer training moeten geven aan de onderwijsassistenten
Zeer eens
INTER gelooft in een onderwijscultuur waarin leren nooit stopt. Juist in de snel veranderende wereld van vandaag is het cruciaal dat student-assistenten zo goed mogelijk worden opgeleid en ondersteund, binnen de mogelijkheden van de UvA.